Montenegro verklaart de kleinestatenspelen voor geopend

Montenegro als het hart van Europa. Zo presenteert het kleine land aan de Adriatische Zee zich graag. Historie, heldenverering, nationale trots. Alles komt in uiterst bombastische vorm voorbij in de openingsceremonie van de Games of the Small States of Europe. Vijf dagen is Montenegro in ieder geval het hart van de kleine landen van Europa. De Balkanstaat kwam er in 2009 als laatst bij en organiseert de Spelen voor het eerst: de achttiende editie van het evenement waar Monaco, Andorra, Cyprus, Malta, Liechtenstein, Luxemburg, IJsland, San Marino en dus Montenegro zich op de Olympische Spelen wanen. Ze zijn te klein om een woordje mee te spreken op het echte grote toneel en dus presenteren ze zich met trots op hun eigen evenement. 'How big we are', is het motto van deze editie. Refererend naar de grote geschiedenis van Montenegro en naar kleinduimpje dat kan laten zien wat het waard is.